VoorleesExpress

Speciaal voor kinderen van 2-8 jaar is er de VoorleesExpress. Heeft je kind een taalachterstand en je wil daar graag wat aan doen? Dan kunnen we je daarbij helpen. Bij de VoorleeExpress worden kinderen met een taalachterstand wekelijks thuis voorgelezen door een vrijwilliger van Welzijn Lelystad.

Samen (voor)lezen zorgt voor plezier voor zowel het kind als het gezin en bevordert de taalontwikkeling. Oftewel je kind leert beter Nederlands te begrijpen. Onze vrijwilligers vinden het ook leuk om inwoners van Lelystad uit andere landen te ontmoeten en te leren kennen.

Onze voorlezers komen twintig weken lang en één uur per week bij een gezin thuis. De voorlezer laat de kinderen kennismaken met boeken waardoor ze het leuk vinden zelf te gaan lezen. Ook leert de voorlezer ouders/verzorgers om als die twintig weken voorbij zijn, met het voorlezen door te gaan.

Voorlezer worden?

Heb je affiniteit met voorlezen, een open en nieuwsgierige houding, ben je flexibel en heb je doorzettingsvermogen? Meld je dan aan als voorlezer. We horen graag van je! Neem contact op met Bojoura Hoekstra. Dat kan telefonisch (0320) 707159 of mail naar lelystad@voorleesexpress.nl.

Meer informatie vind je op www.voorleesexpress.nl of bekijk onze Facebookpagina