Buurthub

De Buurthub staat voor ontmoeting, hulp en samenwerking. Het is een plek waar wijkbewoners altijd kunnen binnenlopen, elkaar ontmoeten, informatie ophalen en deelnemen aan activiteiten die worden georganiseerd door de organisaties en wijkbewoners zelf! In de Buurthub zijn professionals van Welzijn Lelystad, Centrada, Werkbedrijf Lelystad, de gemeente en andere organisaties aanwezig.

In de Buurthub kan je terecht met al je vragen op het gebied van welzijn, wonen, werken, veiligheid, leefbaarheid, zorg, educatie, hulp bij klussen, computerhulp, financiën en nog veel meer.

Buurthub Atolplaza

Buurthub Atolplaza is het huis van de buurt waar verschillende organisaties onder één dak te vinden zijn. Binnen Atolplaza werken professionals nauw samen om bewoners snel van dienst te zijn. Het is ook de plek waar bewoners welkom zijn om elkaar te ontmoeten, informatie in te winnen, te ontspannen en (gezamenlijk) leuke activiteiten te doen. Met hulp van bewoners rondom het wijkcentrum is het wijkcentrum zo ingericht dat dit voldoet aan de wensen van de bewoners.

Initiatieven van bewoners voor activiteiten zijn welkom!
Voor, door en met de buurt, is het motto.

De basisscholen De Optimist en Al Ihsaan vinden ook onderdak in Atolplaza. Verder is buurthuis De Krakeling gevestigd in Atolplaza. Het Sociaal wijkteam, het buurtwerk en jongerenwerk van Welzijn Lelystad, buurtvoorlichters en buurtconciërges, de Kluswinkel en het consultatiebureau zijn hier werkzaam.

Er vinden verschillende spreekuren plaats zoals het financieel spreekuur en het wijkspreekuur, waar Welzijn Lelystad, Centrada, gemeente, politie, buurtwerk, sociaal wijkteam en anderen aanwezig zijn voor vragen van bewoners.

(Inloop)spreekuren

Financieel spreekuur
donderdag 09.30 tot 11.30 uur

Wijkspreekuur
donderdag 10.00 tot 11.00 uur

Buurtconciërges
donderdag 8.45 tot 10.00 uur

Kluswinkel
dinsdag en donderdag 09.00 tot 11.00 uur

Icare consultatiebureau
maandag, dinsdag en donderdag 11.30 tot 12.00 uur

Buurthub Atolplaza is de plek van het project IGLO (Integrale gebiedsaanpak Lelystad-Oost). Dat project is gericht op een vitale wijk waar actieve bewoners een betere positieve gezondheid ervaren, zichtbaar worden. Kom langs: Een gratis kopje koffie en thee staan altijd voor je klaar!