Zorgvrijwilliger

Heb jij wel eens nagedacht om de hulp in te roepen van zorgvrijwilliger? Dan ben je in goede handen bij een van onze zorgvrijwilligers. Wij noemen deze vrijwilligers ook wel ‘maatjes’.

Mensen die een maatje nodig hebben, hebben vaak weinig contact met anderen maar sommigen zijn ook echt eenzaam. Herken je dit? Of ken je iemand waarvan je denkt, die kan wel wat gezelschap gebruiken. Deze mensen hebben heel eenvoudig behoefte om samen eens een wandeling te maken, een beetje te kletsen of samen een boodschap te doen. Ook mantelzorgers vragen ondersteuning aan van een maatje. Een maatje kan een dagje of een paar uur de mantelzorgtaken waarnemen zodat je er even tussenuit kan. 

Wij hebben deze vrijwilligers opgeleid en we blijven ze tijdens het werk ook ondersteunen. We wijzen niet zomaar een zorgvrijwilligers of een maatje aan. Uiteraard zoeken we iemand die goed bij jou past want er moet natuurlijk wel een goede klik zijn tussen jullie beiden.

In gesprekken die wij eerst met jou voeren zoeken wij het meest geschikte maatje. Jouw maatje gaat ervoor zorgen jouw dagelijks leven plezieriger te maken. Heb je belangstelling? Kijk even hiernaast hoe je ons kunt bereiken.

Wil jij misschien een zorgvrijwilliger worden? Meld je dan hier bij ons aan. Er zijn geen specifieke eisen gesteld aan leeftijd, opleidingsniveau of ervaring. Belangrijker is dat je discreet bent, je afspraken nakomt en dat jij je kan verplaatsen in een ander.