Vervoersdienst De Opstap

Niet iedereen kan beschikken over eigen vervoer. De Opstap biedt daarvoor een oplossing. Wil je ergens naar toe maar heb je zelf geen vervoer? Neem dan contact met ons op. Onze vervoerservice De Opstap richt zich vooral op inwoners van Lelystad met mobiliteitsproblemen.

De Opstap is beschikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. Wij vervoeren passagiers uit Lelystad naar iedere gewenste bestemming in de stad. We maken gebruik van een minibus en deze is geschikt om ook personen met een rolstoel of rollator te vervoeren.

Om iedereen goed van dienst te kunnen zijn vinden we het fijn als een ritje met de bus minimaal 1 dag van tevoren wordt aangevraagd. Het kan zijn dat de gewenste datum en tijdstip niet mogelijk is maar dan zoeken we samen naar een andere oplossing. Bel ons gerust, de contactgegevens staan op deze pagina.

Informatie

Een strippenkaart voor 10 ritten kost € 15,-.  Deze zijn te koop bij Plein 201 in de Hanzeborg, Atolplaza, wijkcentrum Zuiderzeewijk, De Windhoek in Lelystad Haven, in De Waterbever in de Voorstraat en natuurlijk ook bij de chauffeur in de bus.

Alleenstaanden en echtparen met een inkomen onder 120% van de bijstandsnorm kunnen via het Sociaal wijkteam in aanmerking komen voor gratis vervoer. Het Sociaal wijkteam kan een voucher aan je afgeven als dat pas bij de persoonlijke situatie van de aanvrager. Als dat het geval is ontvang je een voucher voor 10 ritten. Heb je 10 ritjes gehad dan vraag je gewoon een nieuwe aan. Dat kan bij het Sociaal wijkteam in de buurt. De contactgegevens staan hiernaast in de rechter kolom.