Vluchtelingenwerk

Ben jij gevlucht uit je land en zoek je hulp bij het opbouwen van je leven in Nederland? Dan kan vluchtelingenwerk je hierbij misschien helpen.

Ons team vluchtelingenwerk ondersteunt statushouders gedurende 1 jaar vanaf het moment van huisvesting in Lelystad tot een jaar daarna.

Na het jaar maatschappelijke begeleiding kun je nog bij ons terecht met vragen over gezinshereniging, asielprocedure en verlenging van je verblijfsvergunning.

Een statushouder die woont in Lelystad moet ook zijn of haar plaats in de Lelystadse samenleving zien te vinden. Je zal bekend moeten raken met diverse (lokale) instanties en voorzieningen zoals bijvoorbeeld de gemeente, huisarts, verzekeringen en de belastingdienst maar ook met de Nederlandse wet- en regelgeving. 

Wij zorgen ervoor dat aan deze praktische basisvoorwaarden wordt voldaan zodat in Lelystad een leven kan worden opgebouwd. We leren je welke mogelijkheden de Lelystadse samenleving kan bieden en daarnaast coachen we onze cliënten ook om zelf vaardiger te worden in het oplossen van problemen. Lukt dit niet binnen een jaar dan zorgen we voor een juiste overdracht naar een van onze partners die daarna de nog noodzakelijke ondersteuning kunnen bieden.

Ben je benieuwd of we jou ook kunnen helpen?

Neem dan contact met ons op. In de kolom hiernaast vind je het telefoonnummer en mailadres.