Welzijn op Recept

Misschien herken je dit wel? Dat je door vervelende omstandigheden of een ingrijpende gebeurtenis lichamelijke klachten hebt die ervoor zorgen dat je helemaal niet lekker in je vel zit.

Gewoonlijk gaan mensen met die klachten naar de huisarts. Ons team buurtwerkers werkt samen met huisartsen om samen te onderzoeken of het mogelijk is om die problemen op te lossen zonder dat er medicijnen aan te pas komen. Hoe gaat dat in zijn werk? Onze buurtwerkers gaan samen met jou aan de slag om te kijken wat ervoor nodig is zodat jij snel weer lekker in je vel zit. Dat noemen we Welzijn op Recept. Bekijk in één overzicht wat de buurtwerker doet.

Welzijn op Recept is er voor alle inwoners van Lelystad. De huisarts kan mensen naar ons doorverwijzen maar je kunt ook zelf contact met ons opnemen. In een persoonlijk gesprek overleggen we samen wat je fijn vindt om te gaan doen. Samen helpen we je graag weer op weg en we lopen een tijdje met je mee. Want samen dingen ondernemen is makkelijker dan alleen. En weet je wat het mooie is? Onze hulp kost helemaal niets.  

Een huisarts verwoordde het zo: “Bloeddruk verlagen kan met medicijnen maar ook door voldoende te bewegen samen met de wandelclub in de buurt”. Hiernaast staat waar jij je kunt aanmelden voor Welzijn op Recept.