Ik ben mantelzorger

Zorg je meer dan acht uur per week voor een ziek of hulpbehoevend familielid, vriend(in) of kennis? Dan ben je mantelzorger. Mantelzorg kan voldoening geven maar ook belastend zijn. Wellicht zorg je voor die ander en heb je daarnaast je eigen dagelijkse bezigheden, gezin, werk of opleiding. Hoe combineer je dat?

Lelystad heeft veel aandacht voor mantelzorgers. Welzijn Lelystad voorziet in mantelzorgondersteuning via het mantelzorgsteunpunt. Direct aanmelden kan onderaan deze pagina.

Om de bekendheid van mantelzorgondersteuning kracht bij te zetten is een mantelzorg verwijskaart ontwikkeld, dit is een folder die huisartsen en andere hulpverleners kunnen geven aan hulpvragers en hun mantelzorgers.

Met deze Mantelzorg verwijskaart worden de aandachtspunten voor de hulpvrager, de professionele zorgverlener en de mantelzorger bij elkaar gebracht. Dit is een goed voorbeeld van het samenspel tussen formele en informele zorg.

Voor al je vragen en ondersteuning

Als mantelzorger kun je bij Welzijn Lelystad terecht voor informatie, advies, ondersteuning bij regeltaken en sociaal emotionele ondersteuning. Zowel individueel als in groepsverband. We willen de positie van mantelzorgers versterken. Dat vermindert het risico van overbelasting, zodat de zorg beter vol te houden is.

Je kan ook de website van Zorgverzekering Informatie Centrum (Z.I.C.) of MantelzorgNL bezoeken voor informatie over mantelzorg. Op deze websites vindt je alle relevante en actuele informatie over mantelzorg, gratis en voor iedereen beschikbaar gesteld in een kennisdossier.

Zorg voor elkaar hoef je niet alleen te doen!

Zorg je voor iemand met een chronische ziekte, handicap of hoge leeftijd? Dan kun je bij ons terecht voor informatie, advies en praktische steun. Klik hier om het filmpje te bekijken, het laat een mooi voorbeeld zien van de mogelijkheden.

Aanmelding mantelzorg ondersteuning

Ik wil graag contact met een consulent.