Jachtseizoen komt naar Lelystad

09 april 2024

De Waterwijk is op 30 april het decor van het populaire spel Jachtseizoen. Zo’n 200 jongeren tussen de 12 en 18 jaar proberen drie stempelposten te bereiken en tegelijkertijd uit handen te blijven van de politie en handhavers. Het jongerenwerk organiseert dit evenement samen met jeugdboa’s van gemeente Lelystad, de politie en andere partners.

Beter contact politie en jongeren

‘Het spel Jachtseizoen zorgt er voor dat jongeren kennismaken met elkaar en het verbetert het contact tussen jongeren en de politie, handhaving en jongerenwerkers. Het brengt ze met elkaar in gesprek en zorgt het voor meer wederzijds begrip’, vertelt burgemeester Mieke Baltus. Directeur-bestuurder Marieke Voogt van Welzijn Lelystad: ‘We verlagen met dit project voor jongeren de drempel tussen hen en de politie en boa’s.’

Niet erg om gepakt te worden

Als jongeren in handen vallen van de politie en boa’s, gaan ze naar Schateiland. Daar is veel te doen. Er zijn shows met een politiehond, er is (ook voor jongere kinderen) een stormbaan, een panna kooi, het spel Fifa op de Playstation 5, een springkussen en de mogelijkheid om pijl en boog te schieten. ‘Dankzij Schateiland is het niet erg om gepakt te worden, er is daar meer dan genoeg te doen!’, vertelt jeugdboa Nick.

Preventie met Gezag

Jachtseizoen is een populair jongerenprogramma van RTL. Bovendien sluit het goed aan bij het programma Preventie met Gezag. Dat is bedoeld om jongeren de kennis en kracht te geven om de goede keuzes te maken, en verkeerde keuzes stevig aan te pakken. Het is een onderdeel van de gebiedsaanpak Samen Lelystad Oost.

Jongeren zitten vol ideeën


Al tijdens de voorbereiding bleek dat Jachtseizoen de jongeren, politie en boa’s dichter bij elkaar brengt. We organiseren het samen, vertelt jongerenwerker Marcel van Welzijn Lelystad. ‘Jongeren zitten vol ideeën en daar krijgen wij ook weer energie van. Zo maken we samen met hen een toffe video waarmee we Jachtseizoen aankondigen en leggen zij deze dag ook op foto en video vast.’

Inschrijven

Jongeren worden verdeeld in twee groepen: 12 t/m 14 jaar (inloop om 10:30 uur) en 15 t/m 18 jaar (inloop om 13:30 uur). Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.

(update 19 april 2024)