Jongeren in beweging tijdens feestelijke opening van District Atol!

16 februari 2023

Sportbedrijf Lelystad en Welzijn Lelystad openden op woensdag 8 februari een ontmoetingsplek waar jongeren kennismaken met sport, bewegen en cultuur. District Atol is voor jongeren van 12 tot en met 27 jaar. In en rond Atolplaza wordt er gewerkt met een programmering. Daarbij wordt de samenwerking gezocht met verschillende partners uit de stad. De gratis activiteiten zijn elke woensdag van 19.00 tot 21.00 uur. Het programma staat op www.sportinlelystad.nl/districtatol en is op te vragen bij de jongerenwerkers van Welzijn Lelystad. Inschrijven is niet nodig.

Op het Cruyff Court, het schoolplein, in het jongerenlokaal en in de gymzaal in en om Atolplaza hebben tijdens de opening verschillende activiteiten plaatsgevonden. Er werd een panna show verzorgd door tweevoudig wereldkampioen Jeand Doest, de tuk tuk van Welzijn Lelystad heeft een metamorfose gekregen, er werd fanatiek deelgenomen aan de activiteit kickboksen en de jongeren wisten elkaar uit te dagen voor een potje tafeltennis, poolen, sjoelen en gamen.

De activiteiten deze avond werden aangeboden in samenwerking met Jongerenbroedplaats SPOT!, Jongerenwerk Lelystad, Marcelo Copra en met Panna Knock Out.

Iris Visser, buurtsportcoach Jeugd en Onderwijs bij Sportbedrijf Lelystad, genoot van de 65 jongeren die aanwezig waren bij de opening: “één van de jongeren vertelde dat zij haar vriendin had meegenomen zodat zij deze toffe plek ook kon ervaren. Een plek om elkaar te ontmoeten, interesses te ontdekken en om te groeien. En als ik dan zoveel enthousiaste jongeren en partners bij elkaar zie, kan ik alleen maar terugkijken op een geslaagde avond!’’

“Het begin van iets moois wat een tijdje is gemist door de jeugd’’ vult Anthony Romijn, manager sociale basis bij Welzijn Lelystad aan.

De opening van District Atol werd mede mogelijk gemaakt door Sportkoepel NOC*NSF in samenwerking met de sportbonden, Johan Cruyff Foundation en Krajicek Foundation.