Jongin Lelystad

04 mei 2022

JonginLelystad.nl is het online platform voor alle jongeren in Lelystad. Jongeren kunnen op de website alle informatie vinden die zij zoeken. Ook is het voor jongeren mogelijk deel te nemen aan het forum en daar (anoniem) een vraag te stellen. Hier wordt dan door andere jongeren op gereageerd.

De leefwereld van jongeren is continu in beweging. Op JonginLelystad.nl zijn 8 verschillende thema’s benoemd die gezamenlijk zo volledig mogelijk de leefwereld van jongeren weergeven. Iedere maand wordt door de jongerenredactie van JonginLelystad een thema uitgelicht. Dit betekent dat de redactieleden op een laagdrempelige – en op een voor jongeren aansprekende – manier filmpjes maken om zo jongeren in Lelystad te informeren over het thema en de mogelijkheid om te reageren. Reageren kan op de sociale mediakanalen van JonginLelystad maar ook op de website waar de mogelijkheid is contact te maken met een jongerencoach van Welzijn Lelystad.

In de maand april is het thema ‘Pesten en Geweld’. Onderdeel van de campagne zijn straatinterviews met jongeren in Lelystad. Het filmpje met de straatinterviews is op de site van Jongin te bekijken.

Meer weten over JonginLelystad? Neem dan even contact op met Melanie Bigagli of Magne de Kreek van Welzijn Lelystad.