Kerstpakketten voor scholen Lelystad Oost

22 december 2023

Ruim 300 leerlingen van 3 basisscholen in Lelystad Oost gingen donderdag 21 december met een kerstpakket naar huis. Het gaat om kinderen van IKC het Mozaïek, SBO de Vogelveste en CBS Ichthus. Een mooi voorbeeld van een goede samenwerking tussen kinderbuurtwerker Wendy van Amsterdam van Welzijn Lelystad, zorg, de scholen en plaatselijke ondernemers.

Kerstpakketten samenstellen

De scholen bieden hun leerlingen – dankzij de subsidie van het Nationaal schoolontbijt – sinds dit schooljaar één of twee maal per week een schoolontbijt aan. Van Looy Groente en Fruit in ’t Lelycentre verzorgt het verse fruit. ‘Vanuit deze regeling kwam het initiatief om kerstpakketten te gaan samenstellen en uit te delen aan de kinderen/gezinnen’, vertelt kinderbuurtwerker Wendy van Amsterdam. Zij werkt namens Welzijn Lelystad als kinderbuurtwerker School & Omgeving Lelystad Oost.

Lokale samenwerking

‘Met administratief medewerkster, Arien Dijkstra, als kartrekker kwam het idee om niet één school maar voor zowel IKC het Mozaïek, SBO de Vogelveste als CBS Ichthus, een mooi pakket samen te stellen voor de feestdagen.’ Voor deze actie sloegen de volgende organisaties de handen ineen: Welzijn Lelystad, JOGG Lelystad (GGD Flevoland), supermarkt Jumbo Dusselaar in de Jol, de drie basisscholen, Promo Trade en vrijwilliger Hennie Schuur, samen met nog vijf  vrijwilligers van buurtcentrum de Joon uit de Zuiderzeewijk.

Gezonde(re) inhoud

JOGG Lelystad (Gezonde Jeugd Gezonde Toekomst) dacht mee over een gezonde(re) inhoud van de kerstpakketten. In het kerstpakket zit ook een folder van het Voedingscentrum over gezonde voeding voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Verder krijgen de kinderen een herbruikbare drinkfles. ‘Samen maken we gezond gewoon!’, zegt Lisa Koedijk, gezonde schooladviseur JOGG Lelystad (GGD Flevoland).

Blij verrast

De kinderen waren blij verrast en haalden donderdag samen met hun ouders een pakket op. ‘Heel mooi dat we dit met elkaar voor elkaar kregen. Het kerstpakket is bedoeld om de kinderen/gezinnen een (gezond) steuntje in de rug te geven richting de feestdagen’, besluit Wendy van Amsterdam.