Kom buurten!

17 september 2021

Op zaterdag 25 september, op Burendag 2021, organiseert Welzijn Lelystad samen met de buurthuisbesturen Open Dag in alle wijkcentra van Lelystad.

Wilt u weten wat er in uw wijk te doen is? Kom dan op die dag langs in een van de wijkcentra. U kunt dan zien wat er allemaal bij u in de buurt wordt gedaan en georganiseerd. Niet alleen door allerlei organisaties en professionals maar zeker ook door bewoners uit de buurt. En dat zijn heel veel verschillende leuke, spannende, muzikale maar ook sportieve activiteiten. Tijdens de Open Dag worden door de bewoners overal demonstraties of voorstellingen gegeven. Als u  ge├»nspireerd of enthousiast raakt kunt u zich direct voor een van de vele activiteiten aanmelden. Kennismaken doen we natuurlijk onder het genot van een lekkere kop koffie of thee. Aan de koffietafels in de wijkcentra kunt u trouwens dagelijks aanschuiven. Een kopje koffie of thee aan de koffietafel wordt door de beheerders van Welzijn Lelystad altijd gratis aangeboden.

Ook opent Welzijn Lelystad in samenwerking met de gemeente Lelystad op deze Burendag de eerste zogenaamde Lief & Leedstraten van Lelystad in Lelystad Haven.  In een Lief & Leedstraat besteden bewoners extra aandacht aan hun buren als dat nodig is. Bijvoorbeeld als iemand veel alleen is, net uit het ziekenhuis komt of een naaste heeft verloren. Zo dragen buren bij aan het bestrijden van eenzaamheid. Dat laatste gebeurt  ook op vrolijke momenten zoals bij de geboorte van een baby, een nieuwe baan of het behalen van een diploma. Zo ontstaan warme, zorgzame straten en iedereen kan meedoen.

Open Dag wordt georganiseerd in Atolplaza, buurtcentrum De Brink, De Dukdalf, De Waterbever, De Windhoek in Lelystad Haven, in wijkcentrum Hanzeborg en Zuiderzee. De Open Dag begint om 11.00 uur en duurt tot 15.00 uur. Adressen van de wijkcentra staan op onze website Onze wijkcentra. Klik daarvoor op onderstaande knop.