Lelystad krijgt met District Atol een ontmoetingsplek voor jongeren

07 februari 2023

Sportbedrijf Lelystad en Welzijn Lelystad jongerenwerk openen op woensdag 8 februari een ontmoetingsplek waar jongeren kennismaken met sport en bewegen en cultuur. Deze plek bij Multifunctioneel Centrum Atolplaza krijgt de naam District Atol en wordt om 19.00 uur die dag geopend. Daarbij is onder andere tweevoudig wereldkampioen panna Jeand Doest aanwezig. Sportkoepel NOC*NSF heeft in samenwerking met de sportbonden, Johan Cruyff Foundation en Krajicek Foundation 23 gemeenten geselecteerd waar dit soort ontmoetingsplekken worden ontwikkeld.

Elke woensdagavond interesses ontdekken tijden gratis activiteiten

District Atol is een plek waar jongeren van 12 tot en met 27 jaar kunnen samenkomen en elkaar ontmoeten. Ze ontdekken hier nieuwe interesses en er is aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. In en rond Atolplaza wordt er gewerkt met een programmering. Daarbij wordt de samenwerking gezocht met verschillende partners uit de stad. De gratis actviteiten zijn elke woensdag van 19.00 tot 21.00 uur. Het programma staat op www.sportinlelystad.nl/districtatol. Inschrijven is niet nodig. Daarnaast is het jongerenlokaal in Atolplaza op deze avonden geopend van 18.00 tot 21.00 uur.

Van deelnemer naar cursist

District Atol helpt de deelnemers ook op persoonlijk vlak zich te ontwikkelen. Uit de groep deelnemers worden er vrijwilligers geworven. Deze vrijwilligers wordt scholing aangeboden. Ze kunnen bijvoorbeeld een cursus voor coach of organiseren gaan doen. Ook raken ze zeer betrokken bij de organisatie, maken ze deel uit van begeleidersteam en worden ze ambassadeurs van het project. Een programma voor en door jongeren dus!

Wat is er te doen tijdens de opening?

Jongeren die naar de opening komen kunnen onder meer meedoen aan een clinic panna verzorgd door tweevoudig wereldkampioen in die tak van sport Jeand Doest. Ook is er een workout graffiti waarbij de tuk-tuk van Welzijn Lelystad een metamorfose krijgt.
De activiteiten die avond worden aangeboden in samenwerking met Jongerenbroedplaats SPOT!, Jongerenwerk Lelystad, Jeugdfonds Sport & Cultuur en Panna Knock Out. Met een aantal van deze partijen is er net als met JOGG, het onderwijs, Kubus en diverse sportclubs een samenwerking met een structureler karakter.