Netwerkevent Rode Loper Uit een groot succes!

20 juni 2023

Op 19 juni heeft de Vrijwilligerscentrale het netwerkevent ‘Rode Loper Uit’ georganiseerd. Maatschappelijke organisaties, stichtingen en verenigingen konden zich onderdompelen in het thema ‘vrijwilligers werven, behouden en waarderen’.

In onze maatschappij vallen we steeds vaker terug op vrijwilligers. Hoe zorgen we ervoor dat deze vrijwilligers verbonden blijven en zich gewaardeerd voelen? Werktheater Durven & Doen wist op een ludieke wijze dit thema aan de kaak te stellen.

Nieuw platform

De bijeenkomst werd bezocht door maar liefst 65 Lelystadse organisaties. Op deze avond werd ook het nieuwe platform voor vrijwillige inzet gelanceerd, wat in samenwerking met NLvoorelkaar is neergezet. Hét platform voor Lelystad als het gaat om alle vrijwillige inzet, zoals ook burenhulp, maatschappelijke inzet vanuit bedrijven en groepsactiviteiten om met vrienden, familie of collega’s te doen.

Een ander belangrijk onderdeel van deze avond was het marktonderzoek naar vrijwilligerswerk in Lelystad. Het onderzoek is uitgevoerd door onderzoeksbureau KiekendiefPerspectief. Het eerste exemplaar is in ontvangst genomen door wethouder Broekema. Voor meer informatie over dit onderzoek en voor de mogelijkheden naar vrijwillige inzet: www.vrijwilligerslelystad.nl