Opgroeien met een gezinslid met Niet Aangeboren Hersenletsel

08 april 2021

Op woensdag 28 april organiseert Welzijn Lelystad een activiteit voor kinderen en jongeren die in hun gezin te maken hebben met Niet Aangeboren Hersenletsel. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de ziekte MS, de gevolgen van een hersentumor of een herseninfarct.
Het thema voor de jongste groep tot 12 jaar is “een schatkist vol gevoelens”. Er wordt door middel van spel en creativiteit besproken wat thuis mooie, maar ook de lastige momenten kunnen zijn. Bij de jongeren staat het thema “alles in de soep” centraal. Loopt er bij jou thuis ook wel eens wat in de soep oftewel anders dan je hoopte? We gaan met dit thema aan de slag door het er met elkaar over te hebben, soep te eten en te bedenken wat helpt jou als er iets in de soep loopt.
Voor kinderen in de basisschoolleeftijd duurt de activiteit van 15.00 uur tot 17.00 uur. Voor jongeren vanaf 12 jaar van 18.00 – 20.00 uur. Beide activiteiten vinden plaats in de Hanzeborg, Koningsbergenstraat 201.

Aanmelden voor deze activiteit kan door te mailen met jongemantelzorg@welzijnlelystad.nl of te bellen met Welzijn Lelystad: 0320 – 707159