Vervoerservice De Opstap

Hoe blijf ik actief en in beweging?

Onze vervoerservice De Opstap richt zich op de senioren van Lelystad (55+) met mobiliteitsproblemen. De Opstap heeft als doel dat deze groep inwoners  zo lang mogelijk de regie over hun eigen leven moet kunnen behouden. Mobiliteit speelt daarbij een cruciale rol.

Waar en wanneer rijden we?

De Opstap is beschikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00-17.00 uur. Wij vervoeren passagiers uit Lelystad naar iedere gewenste bestemming in stad. We maken gebruik van een minibus. Personen met een rolstoel of rollator kunnen uiteraard ook van onze diensten gebruik maken. Mocht professionele begeleiding (door een medewerker van Welzijn Lelystad) noodzakelijk zijn dan worden daarvoor geen extra kosten in rekening gebracht.

Meerijden?

Ritten dienen minimaal 1 dag van te voren worden aangevraagd. Het kan zijn dat de door u gewenste datum en tijdstip niet mogelijk is.
Bel ons tussen 9.00-12.00 uur op telefoonnummer 0320-707159 of mail naar opstap@welzijnlelystad.nl
Kosten: Strippenkaart (€ 15,- voor 10 enkele ritten)

Strippenkaarten zijn te koop bij Welzijn Lelystad, bij Plein 201 in de Hanzeborg, Atolplaza, wijkcentrum Zuiderzeewijk, De Windhoek in Lelystad Haven, in De Waterbever in de Voorstraat en natuurlijk bij de chauffeur in de bus.

Voucher

Alleenstaanden en echtparen met een inkomen onder 120% van de bijstandsnorm kunnen via het Sociaal wijkteam in aanmerking komen voor gratis vervoer. Een voucher voor De Opstap wordt verstrekt als dat past bij de persoonlijke situatie van de aanvrager. Je ontvangt dan vouchers voor 10 enkele ritten. Als je deze allemaal hebt gebruikt, kan je bij Sociaal wijkteam nieuwe aanvragen.

Kijk hier naar het videoportret van een van onze chauffeurs, Gerard Pisart.