Verkiezing Sociaal Werker 2021

03 maart 2021

We zijn trots! Onze collega Bojoura Hoekstra is door de jury genomineerd voor de Verkiezing Sociaal Werker 2021. Op 1 maart werden de genomineerden verrast met een videoboodschap met felicitaties namens de jury en de winnaars van de Verkiezing 2020. Ook ging een delegatie namens Sociaal Werk werkt! bij hen langs om kennis te maken en hen persoonlijk te feliciteren.

Bojoura is niet de enige genomineerde. De andere twee zijn Marjolein Laponder van Incluzio uit Leiderdorp en Nanneke Jager van Vrouwencentrum Jasmijn en stichting Wij uit Groningen. Nu breekt de tijd aan dat de drie genomineerden zichzelf gaan presenteren. Dit jaar wordt één van hen Sociaal Werker van het Jaar. Wie dat zal zijn, wordt op 26 mei bekendgemaakt. In april start de digitale stemronde.

In het nieuwsbericht dat vandaag werd gepubliceerd staat over Bojoura het volgende geschreven: Bojoura zet zich bij het Huis voor Taal als sociaal cultureel werker met hart en ziel in om iedereen met een taalvraag te helpen. Ze is daarbij innovatief en creatief; heeft of creëert eigen aanbod of verwijst door. Bojoura: ‘Als ik win dan wil ik voorbeelden laten zien, waardoor duidelijk wordt hoe groot het probleem is als het gaat om laagtaalvaardigheid. Daarnaast wil ik dat we als sociaal werk geen ondergeschoven kindje zijn. We moeten laten zien hoe belangrijk sociaal werk is voor de samenleving.’

Marieke Voogt, bestuurder Welzijn Lelystad: ’Deze nominatie is een mooie blijk van
waardering en heel erg verdiend. Welzijnswerk is nu belangrijker dan ooit, deze verkiezing draagt bij aan de zichtbaarheid daarvan. Bojoura zal met haar voorbeelden de waarde laten zien van welzijnswerk.

Wil je meer lezen ook over de andere kandidaten, kijk dan hier. Na 5 april wordt bekend hoe en waar jij je stem aan Bo kunt uitbrengen. We houden jullie op de hoogte.