Vluchtelingenwerk

Vluchtelingen
Een vluchteling is iemand die zijn woongebied is ontvlucht uit vrees voor geweld of zijn leven.
De meeste vluchtelingen komen uit gebieden waar oorlog heerst of dreiging daartoe, of uit staten waar grove schendingen van de mensenrechten plaatsvinden.
De weg die vluchtelingen moeten afleggen voordat ze in Nederland aankomen is lang en vaak niet zonder gevaar en problemen.
Wanneer ze eenmaal de asielprocedure hebben doorlopen en een verblijfsvergunning hebben gekregen, verblijven zij in een AZC (asielzoekerscentrum) totdat ze via de taakstelling in een van de gemeenten in Nederland een huis toegewezen krijgen.

Vluchtelingenwerk Welzijn Lelystad
Wanneer vluchtelingen verhuizen naar Lelystad om hier hun leven te gaan opbouwen, krijgen zij hulp van Vluchtelingenwerk Welzijn Lelystad.
Deze hulp begint al bij het bezichtigen van de woning van Centrada en het inschrijven in de gemeente Lelystad.
Een nieuw leven opbouwen in een onbekende stad zonder dat je de taal spreekt is geen makkelijke taak. Vluchtelingenwerk Welzijn Lelystad is er voor vluchtelingen vanaf de allereerste stap in Lelystad. Zij heeft naast vrijwilligers ook beroepskrachten en stagiaires in dienst die begeleiding bieden op maatschappelijk en juridisch gebied en ondersteuning bij het participeren in de Nederlandse samenleving.
Vluchtelingenwerk Welzijn Lelystad beschikt over een grote sociale kaart en onderhoudt contacten met andere organisaties in Lelystad.

Vluchtelingen met een verblijfsvergunning krijgen een jaar lang begeleiding, ondersteuning en allerlei handvatten om een eigen plekje in onze maatschappij te vinden.

 

 

Heb je hulp nodig in deze tijden van het coronavirus? Zie de updates

Update maandag 6 april 2020 Alle scholen zijn dicht en leerlingen doen thuis hun huiswerk en niet elk kind beschikt over een eigen tablet. Met...

Lees meer

Agenda

  • Geen agenda-items