Vluchtelingenwerk

Vluchtelingen
Een vluchteling is iemand die zijn woongebied is ontvlucht uit vrees voor geweld of zijn leven.
De meeste vluchtelingen komen uit gebieden waar oorlog heerst of dreiging daartoe, of uit staten waar grove schendingen van de mensenrechten plaatsvinden.
De weg die vluchtelingen moeten afleggen voordat ze in Nederland aankomen is lang en vaak niet zonder gevaar en problemen.
Wanneer ze eenmaal de asielprocedure hebben doorlopen en een verblijfsvergunning hebben gekregen, verblijven zij in een AZC (asielzoekerscentrum) totdat ze via de taakstelling in een van de gemeenten in Nederland een huis toegewezen krijgen.

Vluchtelingenwerk Welzijn Lelystad
Wanneer vluchtelingen verhuizen naar Lelystad om hier hun leven te gaan opbouwen, krijgen zij hulp van Vluchtelingenwerk Welzijn Lelystad.
Deze hulp begint al bij het bezichtigen van de woning van Centrada en het inschrijven in de gemeente Lelystad.
Een nieuw leven opbouwen in een onbekende stad zonder dat je de taal spreekt is geen makkelijke taak. Vluchtelingenwerk Welzijn Lelystad is er voor vluchtelingen vanaf de allereerste stap in Lelystad. Zij heeft naast vrijwilligers ook beroepskrachten en stagiaires in dienst die begeleiding bieden op maatschappelijk en juridisch gebied en ondersteuning bij het participeren in de Nederlandse samenleving.
Vluchtelingenwerk Welzijn Lelystad beschikt over een grote sociale kaart en onderhoudt contacten met andere organisaties in Lelystad.

Vluchtelingen met een verblijfsvergunning krijgen een jaar lang begeleiding, ondersteuning en allerlei handvatten om een eigen plekje in onze maatschappij te vinden.

 

 

Stichting Humanitair Fonds Vluchtelingen Lelystad

De missie van de Stichting Humanitair Fonds Vluchtelingen Lelystad is het lenigen van acute humanitaire nood van vluchtelingen in Lelystad die niet door eigen schuld...

Lees meer

Agenda

Spreekuur vluchtelingenwerk Lelystad

Woensdag 22 augustus 2018
22 aug

Vaste cliënten van vluchtelingenwerk Lelystad kunnen voor korte vragen langskomen op het spreekuur aan de Schans 1909. Elke maandagmiddag van 13.00 – 15.00 en elke…

Lees verder

Spreekuur vluchtelingenwerk Lelystad

Woensdag 29 augustus 2018
29 aug

Vaste cliënten van vluchtelingenwerk Lelystad kunnen voor korte vragen langskomen op het spreekuur aan de Schans 1909. Elke maandagmiddag van 13.00 – 15.00 en elke…

Lees verder