Vrijwilligers spelen de hoofdrol

16 december 2022

Op woensdag 14 december speelden Lelystadse vrijwilligers de hoofdrol op het grote witte doek in de bioscoop. De Vrijwilligerscentrale van Welzijn Lelystad organiseerde op deze dag een feestelijk event om vrijwilligers in het zonnetje te zetten. De vrijwilligers Rita (St. Jansdal), Rita (de Opstapbus van Welzijn Lelystad), Frits (Kringloopwinkel De Groene Sluis), Bianca (OOPOEH) en Karin (docent Vluchtelingenopvang Oekraïne SGL) hebben hun inspirerende verhalen verteld waarom zij vrijwilligerswerk zijn gaan doen en wat het hen heeft gebracht. Deze verhalen zijn op 7 december in de Flevopost gepubliceerd. De bijbehorende filmpjes zijn op 14 december gelanceerd. Lelystadse organisaties en vrijwilligers waren hierbij aanwezig. Wethouder Rinze Broekema benadrukte het belang van vrijwilligerswerk: ´vrijwilligers zijn ontzettend belangrijk en waardevol voor de samenleving én voor het reilen en zeilen van organisaties en verenigingen in onze stad. Ik hoop dat de verhalen van de mensen die vandaag in het zonnetje zijn gezet, ook anderen inspireren om vrijwilligerswerk te gaan doen´.

Deze dag is mede mogelijk gemaakt door een aantal mooie samenwerkingen. Zo heeft Radio Lelystad de vrijwilligersportretten gefilmd en heeft de firma Bochane via de Lelystadse Uitdaging auto´s en chauffeurs ter beschikking gesteld, zodat de vrijwilligers in stijl op de rode loper konden arriveren. Stadsdichter Thomas Gerla heeft een mooi gedicht geschreven, speciaal voor de aanwezige vrijwilligers.

Bent u benieuwd naar de verhalen en filmpjes? Of overweegt u zelf om vrijwilligerswerk te gaan doen? Kijk dan op vrijwilligerslelystad.nl of neem contact op met Ludwig Bruins of Michelle de Jongh, telefoon 0320 707159. U kunt ook mailen naar vrijwilligerscentrale@welzijnlelystad.nl