Buurtbemiddeling

We zijn op zoek naar vrijwilligers!

Voor ons team buurtbemiddelaars zijn we op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Wil je meer weten over deze functie, lees dan even verder. Klik op de illustratie om deze goed te kunnen lezen.

Belangrijk!

Vorige week hebben we aangegeven dat we onze werkzaamheden in verband met Buurtbemiddeling ook moesten staken. Maar ook deze dienstverlening kunnen we inmiddels aangepast voortzetten. Tijdens een telefoongesprek  bespreken we wat er aan de hand is en aan de hand daarvan geven we je tips en advies. Dus wil je een beroep doen op onze Buurtbemiddeling, neem dan via de mail contact op. Het mailadres is buurtbemiddeling@welzijnlelystad.nl. Vergeet in de mail niet je telefoonnummer te vermelden. We bellen je dan zo snel mogelijk.

Irritatie, overlast, conflicten, burenruzies

Je huis is je thuis, de plek waar je jezelf kunt zijn en tot rust komt. Soms wordt die rust verstoord, bijvoorbeeld door lawaai van de buren. Vaak helpt het om daar met de buren over te praten, soms lukt dat niet. Irritaties over en weer kunnen dan leiden tot hoog oplopende conflicten. Daardoor voel je je thuis misschien niet meer zo op je gemak.

Buurtbemiddeling
Als het niet lukt problemen met de buren samen uit te praten, kan buurtbemiddeling misschien helpen.
Buurtbemiddeling betekent dat je met de buren aan tafel gaat zitten. Buurtbemiddelaars helpen je bij het gesprek. Zij zorgen dat het gesprek op gang komt en dat je samen goede afspraken maakt. Buurtbemiddelaars kiezen geen partij, geven geen oordeel, maar helpen jou en de buren om zelf samen een goede oplossing te vinden voor jouw probleem.

Deskundige vrijwilligers
Buurtbemiddelaars zijn vrijwilligers die een speciale opleiding hebben gevolgd. Ze kunnen goed luisteren en hebben een geheimhoudingsplicht. De hulp van buurtbemiddeling is kosteloos.

Samenwerking
Ook organisaties kunnen zich aanmelden bij buurtconflicten. Hierbij valt dan onder andere te denken aan de woningcorporatie en de politie.

Contact
Bezoekadres
Wijkcentrum Zuiderzee
Waddenlaan 1
0320 745 714
buurtbemiddeling@welzijnlelystad.nl