Welzijn ontvangt het Kwaliteitslabel Sterk Sociaal Werk

30 januari 2023

Na een uitgebreide toetsing door een extern bureau heeft Welzijn Lelystad onlangs het Kwaliteitslabel Sterk Sociaal Werk weer mogen ontvangen. Dit label is speciaal voor en door de sociale branche ontwikkeld en staat voor kwaliteit en continue verbetering van de dienstverlening aan bewoners, samenwerkingspartners en opdrachtgevers.

Welzijn Lelystad maakt iedere dag het verschil voor veel inwoners van Lelystad. Het is waardevol werk dat het verdient om gezien en gewaardeerd te worden.

Bij de toetsing is een onafhankelijk bureau betrokken. Dit bureau houdt een zogenaamde audit waarbij alle onderdelen van het werk worden doorgelicht aan de hand van een uitgebreide lijst kwaliteitscriteria. Marieke Voogt, directeur-bestuurder van Welzijn Lelystad vertelt: ´dat doen ze op verschillende manieren: door interviews af te nemen met onze medewerkers, vrijwilligers en management, maar ook door het kritisch beoordelen van allerlei documenten die de basis vormen van ons werk´. ´Daarnaast nemen ze een kijkje in de keuken door aanwezig te zijn bij een aantal van onze activiteiten en hierbij ook met inwoners te spreken. En al weten we dat we kwalitatief goed werk leveren, het zijn toch best spannende en intensieve dagen´, vult Doortje Spruit aan, kwaliteitsmedewerker bij Welzijn Lelystad. ´In 2020 zijn we voor de eerste keer beoordeeld. Ook toen kregen we het certificaat, dat twee jaar geldig is. Het opnieuw toekennen van het label heeft onze vakbekwaamheid bevestigd en we zijn uiteraard heel blij en trots dat we dit label de komende twee jaren weer mogen dragen!´, aldus Marieke.