Werkzaam in de horeca of student?

04 maart 2021

Onder andere in de horeca in Lelystad maar ook studenten uit de stad die niet naar school kunnen, hebben het – net als elders in het land – zwaar. Veel horecamedewerkers en studenten zitten noodgedwongen thuis. Deze mensen beschikken over veel talenten en dát heeft ons op het idee gebracht om jullie te vragen deze specifieke vaardigheden in te zetten voor een bijzondere groep mensen in Lelystad. Een groep mensen die wel een steuntje in de rug kan gebruiken. Want we stellen vast dat tijdens de coronamaatregelen het gevoel van eenzaamheid bij velen stijgt. Welzijn Lelystad is op zoek naar studenten en horecamensen die zich voor korte of langere tijd voor deze mensen willen inzetten.

De mensen waar het over gaat, hebben bijvoorbeeld een chronische ziekte, hebben een beperkt of geen sociaal netwerk en voelen zich daarom eenzaam.  Een bezoekje, een praatje, een gezamenlijk kopje koffie of misschien wel een keertje samen koken, kan voor hen van ongekende waarde zijn! Door als vrijwilliger aan de slag te gaan bieden we horecamedewerkers en studenten een zeer welkome en nuttige vrijetijdsbesteding die naar alle waarschijnlijkheid zeer veel voldoening geeft.

Welzijn Lelystad gaat graag de samenwerking aan met jullie. Maar ook als je niet in de horeca werkt of studeert, ben je heel erg welkom. Doen jullie mee? Stuur een mail naar communicatie@welzijnlelystad.nlen we nemen contact met je op.