Challenge Up – musical (Niet meer) alleen

25 november 2021

Afgelopen zondagavond, 21 november jl. was het eindelijk zover! De voorstelling van de musical (Niet meer) alleen. De musical waarin niets zeker is, waar mensen zichzelf verliezen en weer tegenkomen en wat je je doet beseffen dat je nooit echt alleen staat. Met een lach en een traan liet deze voorstelling de zaal stilstaan bij de impact van overlijden, het gebruik en misbruik van alcohol en het maken van je eigen keuzes.

Twintig jongeren, deelnemers van het project Maatschappelijke diensttijd (MDT) Challenge Up van Welzijn Lelystad, hebben 1,5 jaar naar deze voorstelling toegewerkt. Alles hebben zij zelf gedaan. Denise Theunis heeft de musical geschreven, zij regisseerde de voorstelling en nam 1 van de hoofdrollen voor haar rekening. De andere hoofdrollen werden gespeeld door Morgan Bartels, Reausjen Hoeseni en Kim Dekkers. De andere jongeren verzorgden alle andere taken, zowel voor als achter de schermen: figuratie, licht, geluid en decor.

Ondanks het feit dat door coronaperikelen de voorstelling maar liefst 3 keer was verzet, bleven de jongeren enthousiast en betrokken. Gezien het feit dat ruim 300 enthousiaste bezoekers aan het einde van de musical de acteurs trakteerden op een daverend applaus en gejuich, mogen we concluderen dat het een groot succes was. “Ik ben hier in positieve zin zeer blij door verrast. Ik roep nog meer talentvolle jongeren op deel te nemen aan Challenge Up”, aldus wethouder Schoone die ook aanwezig was.

Meer weten over Challenge Up? Kijk dan even verderop op onze website en klik hier.