Iets betekenen voor een kind? Welzijn Lelystad en Triade Vitree organiseren informatieavond

03 februari 2023

Als vrijwilliger een gezin helpen.

Soms krijgen gezinnen veel voor de kiezen en raken ouders overbelast. Als de spanning en zorgen toenemen, komt aandacht voor kinderen al gauw in gevaar.
Niet ieder gezin heeft dan familie of vrienden in de buurt om even een beroep op te doen.
Welzijn Lelystad is daarom op zoek naar vrijwilligers. Mensen die tijd en ruimte over hebben om – als dat nodig is – even ¨samen op te lopen¨ met een gezin. Dat kan zijn door iets leuks te doen met de kinderen, even inspringen of praktische hulp te bieden bij het gezin thuis. Ook is Welzijn Lelystad op zoek naar steunouders die een kind een dag of dagdeel een gastvrij thuis bieden, waardoor de kinderen er even uit zijn en ouders even tijd voor zichzelf hebben en de spanning en zorgen afnemen.

Pleegzorg

Soms zijn problemen structureel en complex. Dan kan het helpen om naast het gezin een deeltijdpleeggezin voor kinderen te zoeken. Triade Vitree zoekt mensen met ruimte in hart en huis, die bijvoorbeeld eens per maand een weekend beschikbaar zijn om een of meerdere kinderen een ontspannen weekend te bieden. Ook zoekt Triade Vitree pleegouders voor kinderen en jongeren die tijdelijk of langdurig niet bij hun ouders kunnen wonen.

Door naar elkaar om te zien en even bij te springen als gezinnen het zwaar hebben, kunnen we in Lelystad samen bijdragen aan het versterken van de thuissituatie van kinderen.

Wil je meer weten over de vormen van pleegzorg? Kijk op: www.triadevitree.nl

Kom langs de infoavond

Zou jij iets willen betekenen voor een gezin dichtbij en ben je benieuwd naar de mogelijkheden?
Kom dan eens langs op de informatieavond van Triade Vitree en Welzijn Lelystad.

Medewerkers van Triade Vitree en Welzijn Lelystad vertellen je op deze avond over de verschillende manieren waarop jij een steentje kunt bijdragen, als steunouder of als pleegouder. Je bent van harte welkom!