Vrijwilligerswerk

Heb je wel eens nagedacht om vrijwilligerswerk te doen? Veel vrijwilligers vertellen over de ervaringen die zij opdoen naast hun gewone werk en hoe prettig zij dat vinden. Misschien heb je even geen werk en heb je toch behoefte aan de regelmaat die je gewend bent. Welzijn Lelystad geeft vrijwilligers de mogelijkheden om hulp te bieden. Een voorbeeld van ons aanbod dat veelal door vrijwilligers wordt gedaan, is onze vervoerservice De Opstap en ANWB AutoMaatje. Ook ouderen die nog zelfstandig wonen kunnen vaak een steuntje in de rug gebruiken. Dat doen we met Huisbezoek Ouderen. Ook dit wordt gedaan door vrijwilligers.

Alles op het gebied van vrijwilligerswerk kan je hier terugvinden. Hier is het gehele aanbod van Welzijn Lelystad te vinden als het gaat over het totale concept van vrijwilligerswerk. Dus ben je op zoek naar vrijwilligerswerk of ben je als organisaties op zoek naar vrijwilligers, dan kan je hier terecht.

Wat we willen laten zien is dat vrijwilligerswerk méér is dan alleen zorg en dat het bijvoorbeeld ook heel interessant kan zijn voor jongeren. Want met vrijwilligerswerk lever je immers een waardevolle bijdrage aan onze samenleving.