Jongerenwerk

Vind je het fijn om lekker met je vrienden op straat te hangen? Als je daarmee geen overlast veroorzaakt, is daar niks mis mee, vinden wij. Het kan ook zo zijn dat je merkt dat mensen in jullie omgeving het misschien niet prettig vinden. Denk er eens over na wat onze jongerenwerkers voor jullie kunnen betekenen. Met deze bewoners in gesprek gaan, zorgt er meestal voor dat er onderling meer begrip ontstaat en dat jullie elkaar op deze manier kunnen blijven ontmoeten zonder dat daar gedoe van komt. Neem contact met ze op dan komen ze bij jullie langs.

Onze jongerenwerkers zijn op straat te vinden om in gesprek te gaan met jongeren en niet alleen als er sprake is van overlast. Zij kunnen jongeren ook helpen en te leren hun toekomstidealen te verwezenlijken. Jongerenwerkers kunnen zelf kortdurende ondersteuning bieden of ervoor zorgen dat passende hulp wordt gevonden. Het jongerenwerk kan andere instanties helpen om het contact met jongeren aan te gaan wanneer hulpverlening bijvoorbeeld vastloopt. Jongerenwerkers zijn heel goed in staat om problemen zo vroeg mogelijk te signaleren en er iets mee te doen. Jongerenwerkers zijn ook actief op scholen en je kunt op ze rekenen als je activiteiten wilt organiseren.

Spreek gerust een jongerenwerker aan als je er een tegenkomt. Je kunt ze ook bellen en mailen. De jongerenwerkers zijn heel actief op de sociale media. Kijk bijvoorbeeld maar eens op Instagram. Elke jongerenwerker heeft een eigen account.

Ook opvoeders die te maken hebben met problemen van hun kind mogen bij de jongerenwerk aankloppen voor advies. Dankzij de vele contacten kunnen ze ouders snel met de juiste personen in contact brengen, bijvoorbeeld met een van onze jeugdpreventiewerkers of jongerencoaches als het gaat over huisvesting, werk of schuldenproblematiek.

Agenda Jongerenwerk

Op dit moment zijn er de volgende vaste activiteiten:

  • Maandag: Inloop Atolplaza van 18.00 tot 22.00 uur
  • Dinsdag: Sporten Porteum van 15.30 tot 17.00 uur
  • Woensdag: Voetbal Atolplaza van 18.00 tot 22.00 uur
  • Vrijdag: Inloop Atolplaza van 18.00 tot 22.00 uur