Patiëntsupport

Het project patiëntsupport is opgezet om patiënten bij een bezoek aan een arts c.q. zorgverlener de gelegenheid te bieden zich te laten begeleiden door een getrainde vrijwilliger (maatje). Het doel is dat hierdoor de communicatie met de zorgverlener verbetert.

“Patiënten hebben vaak moeite in de communicatie met een arts doordat ze al gespannen zijn. Ze worden geconfronteerd met slecht nieuws of moeten allerlei onprettige onderzoeken en behandelingen ondergaan. Ze hebben dan behoefte aan een steuntje in de rug.” vertelt Consulent informele zorg Aafke Smits.

Aanvraag patiëntensupport (ziekenhuisbegeleiding)

Het is mogelijk om bij de afdeling Informele zorg patiëntsupport aan te vragen. Een vrijwilliger biedt begeleiding naar ziekenhuis, arts of tandarts. De aanvraag dient minimaal vier werkdagen voor consult te worden aangevraagd en na het indienen van de aanvraag wordt binnen drie werkdagen contact met je opgenomen.

Het vervoer wat hiervoor nodig is moet jezelf regelen. Dat kan bijvoorbeeld via ANWB Automaatje of onze vervoersservice De Opstap. Vergeet niet om de ziekenhuiskaart en medicijnenlijst mee te brengen.

Extra voorwaarden i.v.m. het coronavirus

  • Je hebt geïnformeerd bij je medische afspraak of er begeleiding mee mag;
  • Je hebt bij het vervoer geïnformeerd wat de maatregelen zijn en geeft deze door;
  • Je draagt zelf zorg voor bescherming (mondkapje) voor de vrijwilliger;
  • Je houdt je aan de algemene hygiënemaatregelen;
  • Je bent de afgelopen 24 uur vrij van corona-gerelateerde klachten.

Aanvraag patiëntsupport