Jeugdpreventiewerk – Faalangsttraining

04 mei 2022

De negende faalangstgroep van dit schooljaar is twee weken geleden gestart op het Voortgezet Onderwijs (VO). Inmiddels hebben al vijfenzeventig leerlingen beter leren omgaan met hun negatieve gedachten, waaronder een speciale groep voor de examenkandidaten. Zij kregen een verkorte training aangeboden om hun zenuwen beter in bedwang te kunnen houden voor de naderende examens.

Tijdens de training wordt in zeven bijeenkomsten stilgestaan bij het leren ontspannen, je gedachten de baas worden, leren plannen/studeren en jezelf presenteren. De training is een groot succes en wordt dit schooljaar op zowel het Aeres als het Porteum gegeven. Een nieuwe ontwikkeling is dat de training wordt aangeboden in samenwerking met een docent of pedagogisch medewerker van school. Hierdoor is er beter zicht op wat school van de leerling wordt verwacht.

Presentaties geven is met stip op 1 de grote veroorzaker van stress onder de leerlingen én vervolgens het maken van toetsen. Reacties van leerlingen die meedoen zijn dat het ze helpt om meer ontspannen hun toets te maken. Dat ze nu beter weten welke gedachte hun helpt: “Ik heb mij goed voorbereid en daardoor gaat het vast lukken”. “Door deze training kan ik de komende week weer aan!”.

Meer weten over ons jeugdpreventiewerk? Klik dan hier.