Jongeren van Challenge Up maken i.s.m. Bureau Gelijke Behandeling een podcast over genderdiversiteit en gelijkheid.

04 augustus 2021

Fenna (17) en Norquensi (21) zijn al enige tijd deelnemer bij Challenge Up. Zij doen diverse projecten zoals Debatteren Kun Je Leren! en maken een theatervoorstelling voor jongeren. Ook zijn zij bij Challenge Up jongerenambassadeurs in een samenwerkingsverband met Bureau Gelijke Behandeling Flevoland.

Bureau Gelijke Behandeling Flevoland is een onafhankelijke instelling die zich richt op het voorkomen en bestrijden van discriminatie: zowel naar ras/etnische afkomst, sekse, (religieuze) overtuiging, als naar seksuele voorkeur. Ook discriminatie naar leeftijd, handicap en nationaliteit horen tot het werkterrein van Bureau Gelijke Behandeling Flevoland.

Fenna en Norquensi (en nog wat andere jongeren) gaan in de aankomende maanden blogs schrijven over diverse onderwerpen. Zowel genderdiversiteit, gelijkheid, racisme en autisme komen aan bod. Bureau Gelijke Behandeling lanceert dit mooie project met een podcast. Hierin lichten de jongeren een tipje van de sluier op over zichzelf en de reden waarom ze gaan schrijven. Ook vertelt jongerencoach Challenge Up Denise Theunis iets over Challenge Up en de samenwerking met Bureau Gelijke Behandeling.

Klik op de knop hieronder om de podcast te beluisteren.