Vrijwilligerscentrale reikt jaarlijkse Inspiratieprijs uit tijdens succesvol vrijwilligersfestival.

27 juni 2022

Persbericht:

Welzijn Lelystad vrijwilligerscentrale heeft 25 juni jl de jaarlijkse Inspiratieprijs uitgereikt. Dit jaar heeft Stichting Kringloopwinkel De Groene Sluis uit handen van wethouder Jack Schoone deze prijs in ontvangst mogen nemen.

De Groene Sluis is een vrijwilligersorganisatie met een goedlopende kringloopwinkel in Lelystad. Bij de stichting werken zo’n 100 vrijwilligers. De stichting is van sociaal maatschappelijke betekenis voor Lelystad: zowel voor de vrijwilligers die er werken, als voor de klanten die er komen. Iedereen is welkom voor een kopje koffie en een praatje. Jaarlijks steunen zij instellingen, organisaties en andere Lelystadse initiatieven, die een zinvolle bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de Lelystadse samenleving, met een financiële bijdrage.

Ook toen de noodhulp voor de opvang van Oekraïners op gang moest komen, heeft De Groene Sluis haar schouders er onder gezet. Zo hebben ze spullen uit de winkel gratis beschikbaar gesteld voor Oekraïners die naar Lelystad kwamen en aan de gastgezinnen die hun huizen hebben opengesteld.

Dit keer verdiende de stichting en haar vrijwilligers het zelf om eens in het zonnetje gezet te worden. Dit gebeurde tijdens het Vrijwilligersfestival.

Het festival werd bezocht door zo´n 500 geïnteresseerden voor vrijwilligerswerk. Vraag en aanbod kwam op deze dag bij elkaar onder het genot van muziek, eten & drinken en met leuke activiteiten voor jong en oud. 40 Maatschappelijke organisaties, stichtingen en verenigingen hebben zich hier gepresenteerd. De sfeer was gemoedelijk en gezellig. Het werd voor een eerste keer in de opzet van een festival georganiseerd door Welzijn Lelystad Vrijwilligerscentrale. Heeft u het evenement gemist en denkt u erover na om vrijwilligerswerk te doen? Kijk dan op vrijwilligerslelystad.nl.

Foto is van Fotostudio Wierd