Wandel mee, ontmoet elkaar en ontdek Lelystad

14 juni 2024

Wandelen is gezond, gezellig en een mooie manier om nieuwe mensen te leren kennen. In Lelystad zijn er verschillende wandelgroepen actief. ‘Wandel mee, ontmoet elkaar en ontdek Lelystad.’ Die oproep deden Eelco Derks (directeur-bestuurder Sportbedrijf Lelystad) en Marieke Voogt (directeur-bestuurder Welzijn Lelystad) op vrijdag 14 juni tijdens de lancering van de wandelcampagne in Natuurpark Lelystad.

Ieder stadsdeel een wandelgroep

Sportbedrijf Lelystad en Welzijn Lelystad brengen de bestaande wandelgroepen onder de aandacht. ‘We hebben in Lelystad best veel wandelgroepen, maar we merkten dat dit lang niet bij iedere inwoner bekend is’, vertelt Eelco Derks van Sportbedrijf Lelystad. Lelystad telt momenteel zeven wandelgroepen: in elk stadsdeel minimaal eentje. Hierdoor is het iedere dag van de week mogelijk om samen met anderen te wandelen.

Start een eigen wandelgroep

Iedereen is welkom om vrijblijvend mee te doen. Een eigen wandelgroep beginnen kan ook. Inwoners kunnen hiervoor terecht bij de buurtwerkers van Welzijn Lelystad. ‘Onze buurtwerkers kennen niet alleen de wijk goed, ook de organisaties die daar werken’, legt Marieke Voogt van Welzijn Lelystad uit. ‘Zo zijn er wandelgroepen die starten vanaf een buurtkamer en na afloop nog even gezellig napraten met een kopje koffie of thee erbij.’

Onderdeel Maatschappelijke Agenda

De campagne voor de wandelgroepen is onderdeel van de Maatschappelijke Agenda. Dit is een sociaal plan waarin  de gemeente Lelystad samen met partners een stad maakt waar iedereen mee kan doen en zich thuis voelt. We bouwen niet alleen een stad, maar een samenleving. Door samen te wandelen werk je niet alleen aan je gezondheid, ook leer je elkaar kennen en vergroot je je sociaal netwerk.

Vitale en gelukkige samenleving

Sportbedrijf bouwt mee aan een vitale stad, waar sport, bewegen en vitaliteit een belangrijke plek inneemt en iedereen kan meedoen. Welzijn Lelystad gelooft in een samenleving waarin we naar elkaar omkijken. Hoe? Door er te zijn voor iedere Lelystedeling die even een steuntje in de rug nodig heeft en met activiteiten en ontmoetingsplekken in de buurt. Want het verschil maken, dat doe je samen.

Kijk voor een compleet overzicht van de wandelgroepen op www.sportinlelystad.nl/wandelen of begin er zelf eentje en neem contact op met een buurtwerker.