Buurtwerk

De buurtwerkers zijn de ogen en de oren van de wijk. Ze weten wat er speelt, letten op of er zorg nodig is en helpen bewoners met leuke ideeën voor de buurt op weg. Fietsend door de wijken van Lelystad knopen ze een praatje aan. Gewoon om te kijken hoe het gaat.

De buurtwerkers in de wijk nemen de tijd om te luisteren. Samen met jou kijken ze verder. Soms blijft het bij een goed gesprek, soms wijzen ze de weg naar een organisatie die iets kan betekenen. Ze kennen de organisaties die werken in de wijk. Denk bijvoorbeeld aan het Sociaal Wijkteam, de gemeente, de woningcorporatie, de wijkagent, handhaving of de GGD.

Buurtkamers

Wist je dat er in jouw wijk ook een buurtkamer is? De buurtkamer is een plek waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten. Je vindt ze door heel Lelystad. Je bent welkom om gewoon eens binnen te stappen voor een kopje koffie of thee. Er zijn activiteiten waar je aan mee kunt doen, maar veel mensen nemen ook hun eigen spullen mee. Een puzzel, een puzzelboekje of een breiwerkje. Je kunt voor een klein bedrag lunchen en in de buurtkamer van De Dukdalf kun je ook warm eten tussen de middag.

Lief- en leedstraten

Bewoners van lief- en leedstraten spreken af om naar elkaar om te zien. Even te kijken hoe het gaat en of je iets voor elkaar kunt doen. De straat krijgt 150 euro budget om iets te kopen bij bijvoorbeeld ziekte of overlijden, een nieuwe buurman- of vrouw of bij een geboorte. Maar ook voor bijvoorbeeld een leuke attentie met de feestdagen, gemaakt door de kinderen uit de straat. Alles is mogelijk!

Wij zijn er voor jou

Wil je meer weten over ons aanbod? Kijk dan eens hier bij Creatief Leven of Welzijn op Recept.